Tekenles voor kinderen

Hou jij van tekenen en ben je tussen de 5 en 13 jaar, dan is de tekenles bij de Kunstmug vást wat voor jou!
“De Tekenbrigade” is de oude naam van de Kunstmug. Inmiddels doen we veel meer dan alleen tekenen (partijtjes, workshops en peuter kliederklas) en daarom vond ik de naam Kunstmug passender.

Dit is wat we doen bij de tekenles:

✏️ we werken iedere week met een ander thema
✏️ we tekenen, schilderen, knippen en plakken
✏️  we kletsen, maken lol, moedigen elkaar aan
✏️ we inspireren elkaar en leren van elkaar
✏️ we proberen verschillende materialen uit
✏️ we leren creatief te denken
✏️ we verbeteren de fijne motoriek
✏️ we hebben plezier in het maken van iets
✏️ en worden natuurlijk steeds beter in tekenen!

De les duurt 60 minuten. De eerste helft van de les leer ik jullie hoe je een tekening kunt opbouwen. Dat doe ik door middel van een stap-voor-stap tekening. Op mijn iPad doe ik het voor en jullie kunnen heel goed zien wat ik doe op het grote scherm aan de muur. Daarna doen jullie het op je papier na. Geen paniek als het niet lukt, want ik kan je altijd helpen. Daarom doen we het stapje voor stapje. Iedereen werkt op zijn eigen manier en niveau en het hoeft écht niet precies te lijken hoor! Als we de lijnen van de stap-voor-stap tekening klaar hebben, werkt iedereen het op zijn of haar manier uit. Met stift, dunschrijvers, kleurpotlood, wasco, pastelkrijt, waterverf, enz.

De tweede helft van de les gaan jullie zelf aan de slag met het thema. Wat heb je bedacht om te tekenen met het thema? Probeer het maar! Heb je een plaatje of een ander voorbeeld mee? Leuk! Wil je hulp? Vraag maar. Natuurlijk maak ik ook voorbeeldjes en help ik je op weg als je dat wil.

Het thema kan bijvoorbeeld “groen” zijn. Laat je fantasie maar werken, het mag van alles zijn als het maar op de een of andere manier met “groen” te maken heeft. Dus bijvoorbeeld: een kikkertje of een slang, een bord doperwtjes of een plant. Maar…. je mag ook een neus met groene snot tekenen hihi of Meneertje Geel en Mevrouwtje Blauw die baby Groen hebben gekregen.

We hebben veel lol met elkaar, bekijken elkaars werk en moedig elkaar aan.

Wees niet bang dat je niet goed genoeg kunt tekenen! Het gaat vooral om het plezier dat je hebt bij het maken van iets. Niets “moet” en heel veel “mag”! En… hoe meer je gaat tekenen, hoe beter je er in wordt! Echt waar. Zo is het bij mij ook gegaan !!!

Halverwege de les nemen we iets lekkers en limonade.

Je gemaakte werk neem je aan het eind van de les natuurlijk mee naar huis, zodat je er thuis nog mee verder kunt gaan of het trots aan iedereen kunt “showen”!

De meeste kinderen werken in een A5 schetsboekje met harde kaft (bij mij te koop of bij Boekenvoordeel voor €6,-). Ik heb ook een voorraadje dus je kunt hem bij mij kopen (zelfde prijs). Je kunt direct daarin tekenen of je losse tekeningen er in plakken. Iedere week wordt je plakboekje leuker en leuker!

Klik op het schetsboek hieronder om een filmpje van het schetsboek van Isobel te bekijken.

Isobel’s schetsboekje

Tekenen is superleuk om te doen, zeker in een groep met andere kinderen die er ook dol op zijn want dan kun je ook nog eens van elkaar leren. In dit artikel lees je waar tekenen allemaal goed voor is: positieve effecten van tekenen 

Duur: 60 minuten

Kosten: €10,00 per les (we werken in blokken van vakantie tot vakantie, tussentijds instromen mogelijk).

Hier vind je een overzicht van alle tekenlessen en vrije plekjes: https://www.kunst-mug.nl/wanneer/

Op dit moment zijn bijna alle groepen vol en hebben de meeste groepen al een aantal kinderen op de wachtlijst. Na iedere schoolvakantie kunnen er weer wisselingen zijn.


Opgeven (voor de wachtlijst) kan door een berichtje te sturen: