Peuter klieder klasje

Lekker ontdekken met je handen! Voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Heerlijk ontdekken en kliederen met allerlei materiaal

In het “peuter klieder klasje” draait alles om ontdekken. Sensorisch spelen, ook wel “messy play” genoemd, is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Maar wie wil er zo’n bende in huis?

In de klieder klas van de Kunstmug kan het weinig kwaad. Iedere week staat er weer iets nieuws en uitdagends klaar om te ontdekken.


Bijvoorbeeld een grote bak met allerlei kleuren rijst of spaghetti waar je mee mag spelen. Een bak met aarde, diertjes en water. Waar je lekker modderbadjes in kunt maken voor de varkentjes. Een heel groot stuk papier waar je op mag verven met je handjes (of je voetjes). Een groot vel papier, klodders verf, verschillende speelgoed autootjes die er doorheen mogen rijden. Babypoppen die je mag versieren met verf en daarna in badje mag doen. Kliederen met scheerschuim/bloem/slijm enz.

Hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van de aktiviteiten:

Súperleuk natuurlijk! En ook nog eens goed voor de ontwikkeling:

  • Het prikkelt de zintuigen.
  • Het stimuleert de fijne motoriek.
  • Het stimuleert de creativiteit.
  • Het leren van oorzaak en gevolg.
  • Het stimuleert taalontwikkeling.
  • Kleur/vorm/textuur ontdekken en herkennen.
  • Ontwikkeling van de oog-hand-coördinatie.
  • Leren keuzes te maken.

Ontdekken en experimenteren in een veilige omgeving. Het is de bedoeling dat jouw kleine ontdekker zoveel mogelijk zelf mag beslissen. Jij blijft erbij, je volgt en moedigt aan, doet mee.

En ja, ze worden er vies van. Dus trek oude kleren aan en neem een handdoek en schoon setje kleding mee zodat jouw ontdekker aan het eind weer schoon mee naar huis kan.

8 maandag-ochtenden van 10.00 tot 11.00 uur. Start na de zomervakantie (mits het kan/mag wbt Corona maatregelen) , geen klasje in de schoolvakanties. Kosten: €80,-

Hou voor de startdatum deze website in de gaten.

Opgeven kan door een berichtje te sturen: