Illustratie plusklas+

Wat is illustratie Plusklas+ ?

De “illustratie Plusklas+” is een gezellige tekenavond voor volwassenen. Laat je vooral niet afschrikken door de naam! We noemen onze groep de Plusklas+ bij wijze van grapje, want het is juist helemaal niet belangrijk hoe goed of slecht je in tekenen bent!

De Plus+ zit hem vooral in het plezier dat je erin hebt!

Zes dinsdagavonden of vrijdagochtenden gaan we met een groepje mensen aan de slag met verschillende thema’s. We werken in een A5 schetsboek met harde kaft en lekker dik papier. Dit wordt de komende weken je werkboek. Het fijne aan een schetsboek is dat het van jou -en jou alleen- is. Je mag er in doen en laten wat je wil. Het hoeft niet prachtig of hoogstaand te zijn, je kunt er lekker in krabbelen/ schetsen/ knippen/plakken/krassen. Net als de anderen, dus wees niet bang dat je niet goed genoeg kunt tekenen, want daar gaat het bij de Plusklas+ totaal niet om!

Waar gaat het dan wel om?

Het gaat erom dat je -om de week-  heerlijk één avondje voor jezelf en je creatieve uitspattingen kunt reserveren. Wanneer nam jij voor het laatste de tijd om een avond te tekenen?  Vaak gun je jezelf daar de tijd niet voor, er is altijd wel iets dat voorrang krijgt, terwijl het zo héérlijk ontspannend werkt! Of je wordt al moe bij de gedachte dat je dan papier en tekenspullen moet pakken/zoeken. Terwijl je het vroeger misschien zo graag deed…

Iedere week zorg ik voor een nieuw thema, zodat we een leidraad hebben. Dat thema mag je heel ruim nemen. Zodat je er altijd wel een draai aan kunt geven en iets kunt tekenen dat jou aanspreekt. Vind je het lastig iets te verzinnen? Geen paniek, ik zorg bij elk thema voor leuke voorbeelden ter inspiratie, zodat je misschien toch op een idee komt. Weet je niet hoe je het moet tekenen? Dan kan ik je op weg helpen. Het gaat er dus om je fantasie te gebruiken en lekker ontspannen met anderen creatief bezig te zijn. Voor de echte “diehards” is er ook een huiswerkopdracht voor de week waarop de andere groep aan de beurt is.

Een tafel vol allerhande materialen staat voor je klaar om te gebruiken!

WAAR?

Bij mij thuis aan de keukentafel. Het adres: Olmenstraat 80 in Haarlem.

Wanneer?

Dinsdagavond (om de week). We starten om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur. Of vrijdag ochtend om 9.30 uur tot 11.00 uur.

Wat kost het?

De prijs voor deze cursus is €95,- dit is inclusief materiaal, koffie/thee en koekjes. Je kunt een eigen A5 schetsboekje meebrengen, of je kunt er eentje bij mij kopen (€5,-).

Doe gezellig mee! Het is heerlijk om één avondje of ochtend in de week samen met anderen met je handen bezig te zijn. Wil je meedoen, of wil iets vragen? Stuur gerust een berichtje!